• De ce sunt periculosi acarienii


    Putem spune, fără să exagerăm, că dormim cu duşmanul în pat. Un duşman tăcut şi invizibil dar care îţi pune în pericol sănătatea zi de zi. Este vorba despre acarienii care se găsesc în perne, saltele, pilote, pături şi lenjeria de pat. Uite ce afecţiuni pot declanşa.

  Ce sunt acarienii?

    Acarienii fac parte din clasa arahnidelor. Sunt organisme mici, microscopice cu cap, toracde şi abdomen nediferenţiate, cu aparatul bucal adaptat pentru ros, înţepat sau supt. Acarienii se găsesc în locuinţe şi se hrănesc cu celulele moarte, formând colonii în fibrele textile (aşternuturi de pat, ţesături, covoare) în mobilă şi pe pardoseală. Se dezvoltă în medii călduroase şi umede. Reproducerea lor este accelerată în lunile octombrie-noiembrie şi martie-aprilie.  Mucegaiurile şi acarienii provoacă alergii

    Inhalarea sporilor de mucegai, precum şi expunerea la acarienii ce se găsesc în praful din casă, în saltele, în perne, în covoare, în aşternuturile de pat sau mobilierul tapiţat cresc probabilitatea de apariţie sau de agravare a bolilor alergice. Astfel, dacă ai predispoziţie alergică, iar în locuinţă este praf şi umezeală (mediul propice pentru dezvoltarea mucegaiului şi a acarienilor), poţi constata că te confrunţi cu simptome specifice rinitei, conjunctivitei sau cu iritaţii cutanate. O altă problemă este că, dacă dormi într-o cameră neaerisită, din care nu au fost îndepărtate praful şi igrasia, există un risc major să dezvolţi astm.

  Poţi suferi şi de afecţiuni dermatologice

    Mai mult decât atât, expunerea la acarieni poate duce şi la apariţia unor boli de piele precum rozaceea (cuperoza), iar mucegaiurile pot provoca sinuzită fungică. De asemenea, un studiu efectuat la Centrul Medical „Langone” şin New York, SUA, arată că infestaţiile cu acarieni cresc riscul de apariţie a anxietăţii şi a depresiei. Iar astfel de probleme pot apărea şi în urma inhalării sporilor de mucegai, deoarece aceştia eliberează toxine ce afectează sistemul nervos, susţin cercetătorii de la Universitatea „Brown” din SUA. Şi problemele provocate de acarieni nu se opresc aici: cercetătorii canadieni au descoperit că acarienii pot transmite microbi rezistenţi la antibiotice.


  Pro Cleaning va ajutam sa scapati de toate acestea !!!