• Ozonul: O Armă Puternică Pentru Combaterea Focarului COVID-19


  Articol scris de: Zhou Muzhi – profesor la Tokyo Keizai University și președinte al Cloud River Urban Research Institute.
  Articol apărut în: China.org.cn, February 26, 2020.

  Folosirea Ozonului Pentru A Ucide Noul Coronavirus

  Timp de mai bine de 100 de ani, ozonul, considerat un ucigaș de virus în natură, a fost utilizat pe scară largă de oameni pentru dezinfectare, sterilizare, dezodorizare, dezintoxicare, depozitare și albire, datorită oxidabilității sale puternice.

  Și din această cauză, ozonul ar trebui adoptat ca o armă în lupta globală împotriva COVID-19.

  Ozonul are trei atribute importante:

  1) Acoperire completă

  Ozonul creat de generatoarele de ozon sau de purificatorii electrostatici de aer poate ajunge în fiecare colț al mediului, ceea ce poate depăși problema sterilizarea cu ultraviolete care poate merge doar în sus și în jos, lăsând unele locuri nesterilizate.

  2) Capacitate ridicată de curățare

  Oxidarea bacteriilor și virusurilori este modul în care funcționează ozonul, fără reziduuri otrăvitoare. În opoziție, dezinfectantul chimic pe care îl folosim acum nu numai că dăunează organismului uman, dar va provoca și o populație secundară de reziduuri otrăvitoare. În timpul epidemiei actuale, utilizarea excesivă a dezinfectării apei a fost o problemă serioasă la care ar trebui să fim atenți.

  3) Convenabilitate

  Ozonul poate fi produs de echipamente simple. Echipamentele, mari sau mici, pot fi utilizate pentru o singură cameră, un spațiu public mare sau moduri de transport public, cum ar fi autobuze, căi ferate de mare viteză, nave și avioane.

  Stop Covid-19

  Eficacitatea ozonului în tratarea bacteriilor și virusului nu este legată numai de concentrația, temperaturile, umiditatea și timpul de expunere, ci și de tulpinile bacteriilor.

  Conform rezultatelor experimentului privind modul în care ozonul omoară virusul SARS realizat de laboratorul național P3 condus de profesorul Li Zelin, ozonul este eficient în uciderea virusului SARS inoculat pe celulele rinichiului maimuței verzi, realizând o rată de ucidere de 99,22%.

  Atât virusul găsit în Wuhan cât și virusul SARS sunt coronaviruși. Cercetătorii au descoperit că noul coronavirus este similar în proporție de 80% cu virusul SARS în secvențele lor de genom. Este rezonabil să prezicem că ozonul este la fel de eficient în prevenirea și controlul noului coronavirus.

  Ozonul, deși extrem de eficient pentru sterilizare și dezinfectare, va provoca disconfort sau irită mucoasele atunci când atinge un anumit nivel de concentrație. Prin urmare, în momnetul în care utilizat, în spațiile respective nu trebuie să stea oameni sau animale.

  Dacă ozonul poate fi utilizat într-un mediu uman pentru a ucide noul coronavirus și a aerului curat, va fi o binecuvântare să îl folosești în spitale aglomerate, fabrici, spații publice, transport public închis și case interioare.

  Pe fondul epidemiei, se sugerează că putem ridica în mod rezonabil standardele pentru nivelul de ozon din interior și să încercăm să folosim ozonul pentru dezinfectare și sterilizare în mediul uman.

  Din fericire, Zhang Yue a donat purificatori generatori de ozon Spitalului Huoshenshan și spitalelor cubice, în speranța că acest echipament poate juca un rol în protejarea vieții medicilor și salvarea pacienților infectați.

  Relația dintre ozon și microorganism demonstrează un echilibru rafinat între corpurile vii de pe pământ. Pe de o parte, fără protecția stratului de ozon, bacteriile și virusurile nu pot fi găsite pe Pământ, iar pe de altă parte, ozonul cu o oxidabilitate puternică va ucide bacteriile și virusul.

  Trebuie să asigurăm ajutorul ozonului în momentul noii epidemii de coronavirus. Trebuie să lucrăm împreună pentru a folosi bine ozonul pentru a învinge epidemia.  Vezi articolul original aici:

  http://www.china.org.cn/opinion/2020-02/26/content_75747237_4.htm