• Ozonul Poate Fi Folosit Să Distrugă Noul Coronavirus Și Să Dezinfecteze Suprafețele

  Sursa: Thailand Medical news Feb 05, 2020

  Pentru a fi în siguranță, întrucât nu știm cu adevărat cât timp poate supraviețui acest coronavirus, este bine să dezinfectăm zonele care au o mulțime de contacte cu oamenii, indiferent dacă prezintă sau nu semne că au fost infectate sau nu.

  Un mod bun de a face acest lucru este prin utilizarea ozonului.

  S-a dovedit că ozonul ucide coronavirusul SARS și întrucât structura noului coronavirus COVID19 este aproape identică cu cea a coronavirusului SARS, este relativ sigur să spunem că va funcționa și la acesta.

  Trebuie menționat că nu există studii până în prezent, cu excepția unuia care este în curs de desfășurare în China la Institutul de Virologie din Hubei în acest sens. Progresele studiului au arătat că funcționează și studiul ar trebui încheiat până la sfârșitul acestei săptămâni și publicat oficial în revista Virology.

  Există mai mult de 17 studii științifice care arată că ozonul este capabil să distrugă coronavirusul SARS.

  Ozonul este un gaz natural creat din atomii de oxigen. Molecula de oxigen este formată din 2 atomi de oxigen. Aceste molecule de oxigen sunt împărțite în atomi de descărcarea coronei în timpul furtunilor de fulgere sau de lumina UV de la Soare. Atomi de oxigen singuri nu pot exista singuri fără să se regrupeze în molecule di-atomice de oxigen. Pe parcursul acestei etape de recombinare, unii atomi se vor regrupa în oxigen tri-atomic legat slab. Această nouă moleculă se numește Ozon sau O3.

  Generatoarele de ozon sunt capabile să producă ozon din aerul normal și sunt utilizate în mod normal ca dezinfectanți în cameră.

  Efectele antipatogene ale ozonului s-au dovedit de câteva decenii. Acțiunea sa ucigătoare asupra bacteriilor, virușilor, ciupercilor și în multe specii de protozoare, servește ca bază pentru utilizarea sa din ce în ce mai mare în dezinfectarea proviziilor de apă municipale din orașele din întreaga lume.


  CoronaVirus

  De obicei, virusurile sunt particule mici, independente, construite din cristale și macromolecule. Spre deosebire de bacterii, acestea se înmulțesc numai în interiorul celulei gazdă. Ozonul distruge virusurile prin difuzarea prin stratul proteic în miezul acidului nucleic, ceea ce duce la deteriorarea ARN-ului viral. La concentrații mai mari, ozonul distruge prin oxidare capsidă sau învelișul proteic exterior.

  Numeroase familii de virusuri incluzând poliovirusul I și 2, rotavirusurile umane, virusul Norwalk, Parvovirusurile și Hepatita A, B și non-A non-B sunt printre multe altele susceptibile la acțiunile virucide ale ozonului.
  Majoritatea eforturilor de cercetare asupra efectelor virucide ale ozonului s-au concentrat pe înclinația ozonului de a rupe moleculele de lipide în locurile de configurare a legăturii multiple.

  Într-adevăr, odată ce fragmentul lipidic al virusului este fragmentat, ADN-ul sau nucleul său ARN nu poate supraviețui.

  Au început, de asemenea, să fie studiați viruși ca
  re nu sunt înveliți (Adenoviridae, Picornaviridae, respectiv poliovirus, Coxsachie, Echovirus, Rhinovirus, Hepatita A și E și Reoviridae (Rotavirus). Sunt constituite dintr-un miez de acid nucleic (format din ADN sau ARN) și un strat de acid nucleic, sau capsidă, format din proteine.

  Ozonul, însă, în afară de acțiunea sa bine recunoscută asupra lipidelor nesaturate, poate interacționa cu anumite proteine ​​și constituenții lor, și anume aminoacizii. Într-adevăr, atunci când ozonul vine în contact cu proteinele din capsidă, se formează hidroxizi proteici și hidroxizi proteici și hidroperoxizi proteici.

  Virusurile nu au protecții împotriva stresului oxidativ.

  Virusurile învăluite sunt de obicei mai sensibile la provocările fizico-chimice decât virionii goi. Deși efectele ozonului asupra lipidelor nesaturate este una dintre cele mai bune acțiuni biochimice documentate, ozonul este cunoscut pentru a interacționa cu proteinele, carbohidrații și acizii nucleici.

  Noul coronavirus este un virus învăluit.
  Vezi articolul original aici:https://www.thailandmedical.news/news/ozone-can-be-used-to-destroy-the-new-coronavirus-and-disinfect-areas
  și aici
  https://www.researchgate.net/post/Can_we_cure_corona_virus_Chinese_Novel_corona_virus_infection_using_ozone_therapy